Verwijst Badkamers
Verwijst Badkamers
Bitswijk 31
5401 JA Uden
0413 262 078 - info@verwijst.nl
Aangesloten bij
close
Houtlook tegels badkamer Houtlook tegels badkamer - Houtlook tegels badkamer Houtlook tegels badkamer - Houtlook tegels badkamer  

Warmte en intimiteit in de badkamer

Houtlook tegels geven de badkamer een warme, intieme uitstraling. Dit keramische alternatief op echt hout kan tegenwoordig worden voorzien van reliëf, nerven en knoesten. Hiermee ontstaat de ervaring van een echte houten vloer of wand. Houtlook badkamertegels onderscheiden zich van echt hout door het onderhoudsvriendelijke karakter. Zo blijft er meer tijd over om te genieten. Combineer er naar hartenlust op los met glas, keramiek, metaal en chroom. Al die contrasten zorgen voor een unieke sfeer in je badkamer met houtlook tegels!

Houtlook tegels badkamer advies

Houtlook tegels badkamer - Advies van jouw spec. - houtlooktegels

Hoe kies je de juiste houtlook badkamertegels?

Badkamertegels in houtlook lijken op het eerste oog misschien veel op elkaar, maar ze zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Bovendien heeft elke print, elk formaat en elke kleur weer een andere uitstraling. Ook de manier van leggen is bepalend voor de sfeer in de badkamer. Ga je bijvoorbeeld voor visgraat, halfsteens verband of wild verband? De keuze is helemaal aan jou. Een ander voordeel van houtlook tegels voor de badkamer is de onderhoudsvriendelijkheid. Vuil trekt immers niet in een tegel. Je kunt de houtlook badkamertegels dus snel en eenvoudig reinigen.

Wil je persoonlijk advies over houtlook tegels in de badkamer? Maak dan een afspraak met je badkamerspecialist Verwijst Badkamers in Uden .

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

BADKAMER MET HOUTLOOK TEGELS: ESTHETISCH EN PRAKTISCH

Functionele voordelen houtlook badkamertegels

Keramische houtlook tegels in de badkamer hebben een onderhoudsvriendelijk karakter. Ze zijn:

 • Slijtvast en krasbestendig
 • Sterk en kunnen tegen een stootje
 • Waterbestendig en goed opgewassen tegen schimmels
 • Duurzaam: ze gaan een heel badkamer leven mee
 • Bestand tegen verkleuring

Houtlook vloertegels badkamer

Een houten badkamervloer zit vol karakter en geeft een warme uitstraling. Het nadeel van een houten badkamervloer is dat het onderhoud en aandacht vergt. Het contact met water vraagt veel van het hout en van jou om het te onderhouden en beschermen. Een alternatief is om houtlook vloertegels van keramiek te plaatsen. Het biedt meer comfort en is bovendien een duurzame keuze

Houtlook tegels badkamer - Houtlook tegels badkamer

Vloerverwarming met houtlook tegels in de badkamer

In tegenstelling tot een echte houten vloer zijn houtlook vloertegels in de badkamer eenvoudig te verwarmen. Met vloerverwarming heb je dus niet alleen een opgewarmde badkamer, maar ook altijd warme voeten! Bovendien heeft vloerverwarming in je badkamer ook een groot praktisch voordeel: je badkamer droogt sneller, waardoor schimmels geen kans krijgen.

Houtlook wandtegels in de badkamer

De warme sfeer van een houtlook badkamervloer kan je ook terug laten komen op de wanden. Verwijst Badkamers heeft een uitgebreide collectie wandtegels van keramiek. Kies de kleur, houtprint en het formaat dat bij jouw badkamerstijl past. Het onderhoudsvriendelijke, duurzame en slijtvaste karakter van de houtlook wandtegels zorgt er bovendien voor dat je vaker van je badkamer geniet.

Houtlook tegels badkamer - Houtlook tegels badkamer

Afmetingen houtlook badkamertegels

Bij Verwijst Badkamers weten we dat ieders badkamerwensen maatwerk is. Daarom hebben we een uitgebreide collectie houtlook badkamertegels in uiteenlopende formaten. Een klassieke afmeting is bijvoorbeeld 30 x 120 cm, maar houtlook tegels voor de badkamer zijn ook verkrijgbaar in grotere en kleinere formaten. Bijvoorbeeld een XXL-tegel van 120 x 278 cm of een houtlook kitkat tegelstrip van 29 x 30 cm. De veelzijdigheid in grootte en vorm geeft de kans om de vloer en wand van je badkamer volledig naar eigen smaak in te richten.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Adviseur gespecialiseerd in badkamer ontwerp
Tegels in houtlook brengen een warme sfeer in de badkamer.

Natuurlijke inrichting

Kun je geen genoeg krijgen van natuurlijke invloeden? Aardse kleuren passen goed bij houtlook tegels.

Lees onze styling tips
Houtlook tegels badkamer - Collage houtlooktegels - styling

Natuurlijke inrichting

Kun je geen genoeg krijgen van natuurlijke invloeden? Aardse kleuren passen goed bij houtlook tegels.

Lees onze styling tips
Still van een lachende vrouw die mediteert in de natuur

Badkamer? Thuisspa!

Laat je to-do-lijstje even liggen, want nu is het tijd voor ontspanning. In ons blog laten wij zien hoe je de badkamer verandert in een thuisspa.

Lees meer
Houtlook tegels badkamer - Collage houtlooktegels - Designradiator

Contrast op de muur

Een matzwarte desigradiator brengt een stijlvol en stoer contrast op de wand. Ga jij ook voor zo'n eyecatcher op jouw houtlook tegelwand?

Ontdek onze radiators

Veelgestelde vragen houtlook tegels badkamer

 • Welke kleur voeg past bij houtlook tegels voor de badkamer?
  Natuurlijke kleuren, zoals bruin en grijs, zijn een sfeervolle verbinder van houtlook tegels in de badkamer. Voor een subtiel accent gebruik je een voegkleur die licht afwijkt van de tegelkleur. Kies bijvoorbeeld voor steengrijs als voegkleur bij een grijsbruine houtlook tegel. Wil je een contrasterende voegkleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte voeg bij een lichte houtlook tegel. Als je de vloer en wand met houtlook tegels inricht kun je ook spelen met contrasten. Bijvoorbeeld met een subtiel accent op de vloertegel en een hoog contrasterende voegkleur tussen de houtlook wandtegels.
 • Welke houtlook tegels zijn geschikt voor de badkamer?
  Houtlook tegels van keramiek zijn het meest geschikt voor de badkamer. Het onderhoudsvriendelijke, vochtbestendige karakter zorgt ervoor dat je jarenlang van de natuurlijke uitstraling van houtlook badkamertegels kunt genieten.
 • Hoe kun je houtlook tegels het best schoonmaken?
  Zorg ervoor dat al het stof en zand van de tegels verwijderd is. Dweil vervolgens de vloertegels en maak ze daarna droog. Heb je houtlook wandtegels? Neem deze af met een vochtige doek. Maak de voegen schoon met een voegenreiniger. Niet alle reinigers zijn geschikt voor keramische houtlook tegels. Lees onze schoonmaakfolder voor de beste onderhoudstips voor jouw badkamer.
 • Door wie laat ik mijn houtlook tegels leggen in de badkamer?
  Houtlook tegels in de badkamer leggen vraagt om vakmanschap. De Baden+ winkels hebben ervaren tegelzetters in dienst of werken samen met erkende tegelzet bedrijven. 
Keramieken vloertegels met een houtprint

De mogelijkheden van houtlook tegels in de badkamer

Onze merken

Bij Baden+ vind je de mooiste topmerken. Met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk alle merken
Met liefde gemaakt
Afspraak maken